Relaxit - kosmetické a masážní studio

Zen Touch Shiatsu

Zen-Touch Shiatsu

Shiatsu je jedním z nejucelenějších a nejpropracovanějších masážních systémů vedoucí k celkovému ozdravění organismu.

 Shiatsu, doslova „tlak prsty“, bylo vyvinuto počátkem 20. století v Japonsku jako spojení principů tradiční čínské medicíny s moderními vědeckými poznatky. Masáž shiatsu využívá energetické tělní dráhy – meridiány a na nich ležící akupresurní body, principy jin – jang a pět elementů.

Zen-TouchTM je inovační metoda vytvořená Seymourem Koblinem, která kombinuje shiatsu, akupresuru a východní masáže. Praktikující vyvíjejí postupně tlak, zatímco protahují končetiny. Práci doprovázející soucit, respekt a „energetická empatie“ slouží ke stimulaci toku chi, cirkulace a vitality. Každý dotyk kombinuje diagnostiku a terapii, jak praktik citlivě reaguje na jedinečnou kondici každého klienta.

Duální cesta v léčení – pro klienta i praktika.  Všestrannost technik vyrovnávání energie, „hlubokého držení“, protahování, techniky využívající lokty, chodidla, kolena nebo stimulující pohyby rukou; to vše poskytuje praktikovi široký repertoár metod, aby dosáhli hlubokých změn s klienty. „Seymourův moderní pohled na vlastnosti tradičních energetických drah/ meridiánů v kombinaci s jeho improvizačním přístupem dýchá nový život do oblasti masáží/ práce s tělem."

Zen Touch shiatsu je zaměřeno na práci s celým tělem, vyrovnání tzv. plných a prázdných míst na těle, čímž je uvolněn tok energie a nastolena duševní i tělesná rovnováha a harmonie. Diagnostikou energetické nerovnováhy se terapeut snaží nalézt jádro klientova problému a vhodnou shiatsu terapií a následnými doporučeními pomoci klientovi znovuobnovit zdraví. Během masáže se používá postupný tlak prstů, naléhání dlaněmi či předloktím, klekání na partie těla a rotace kloubů.

Zen Touch Shiatsu je velmi vhodné jako prevence vážných onemocnění. Klienti velmi často vyhledávají shiatsu v případě nepříjemných stavů, u kterých západní medicína nediagnostikuje žádné konkrétní onemocnění. Příklady takovýchto stavů jsou: dlouhodobé bolesti hlavy, zad nebo kloubů, chronická únava, nespavost, menstruační potíže nebo problémy s trávením. Obnovováním energetické rovnováhy shiatsu ovlivňuje nejen fyzické, ale i mentální a emocionální aspekty klienta. Shiatsu tak pomáhá i při psychických potížích, případně se může stát nástrojem pro všestranný rozvoj osobnosti.

 

 


Provádí se v pohodlném oblečení na žíněnce na zemi (tepláky, mikinu a teplé ponožky sebou).

 

Kdy je vhodné Zen Touch Shiatsu ?

  • bolesti hlavy, migrény
  • bolesti zad, šíje
  • bolesti svalů, svalová zatuhnutí
  • psychické napětí, únava, úzkostné stavy, stres
  • podporuje práci vnitřních orgánů, např. oběhový a dýchací systém
  • pomáhá při zažívacích potížích, podporuje trávící systém
  • podporuje reprodukční systém, pomáhá při problémech s menstruací
  • napomáhá regeneraci
  • zmírňuje následky sedavého zaměstnání
  • odstraňuje pocit studených rukou a nohou
  • napomáhá kvalitnímu odpočinku, odstraňuje nespavost Je možné pracovat i s dětmi a starými lidmi. Rovněž pro těhotné může být shiatsu velkým přínosem, je jen třeba masáž přizpůsobit, pracovat jemně a vyhnout se některým technikám a bodům.

 

 

Nacházíte se zde: Doplňkové léčebné terapie a masáže Zen-Touch Shiatsu