Relaxit - kosmetické a masážní studio

Ultrasonoterapie

 

Ultrasonoterapie - terapeutický ultrazvuk

 

Terapeutický ultrazvuk patří mezi nejčastěji aplikované metody fyzikální terapie. Doporučuje se na různé svalové a kloubní obtíže, poúrazové stavy či degenerativní onemocnění. Pro fysioterapeutické účely se využívá terapeutický ultrazvuk o frekvencích 1 a 3 MHz. Ultrazvuk o frekvenci 1MHz proniká do hlubokých tkání, zatímco ultrazvuk o frekvenci 3 MHz proniká do povrchových tkání.
 Ve tkáni způsobí termickou reakci. Terapeutický ultrazvuk tak v podstatě vyvolává cílené teplo na konkrétním místě a v potřebné hloubce tkání.
Léčebný ultrazvuk má na lidský organismus velmi pozitivní fyziologické účinky. Hlavním účinkem ultrazvuku je zlepšení lokálního prokrvení tkáně, urychlení metabolismu, srážení aerosolů, alkalizace tkáně, pseudokavitace (odplynování roztoků ve tkáni), pokles aktivity vegetativních nervů, svalová relaxace a analgesie. Aplikace ultrazvuku také zvyšuje schopnost regenerace tkáně.

Principem je mechanické vlnění a tvorba tepla hluboko v tkáních. Pomáhá odstraňovat bolest, uvolňovat napětí, zlepšovat prokrvení a proces hojení a vstřebávání poúrazových otoků

uvolňuje svalové křeče
masíruje poškozenou tkáň
akceleruje ozdravný proces po podání léků
zjemňuje také zjizvenou tkáň
zvyšuje propustnost buněčné membrány pro účinné látky
redukuje bolest
zlepšuje krevní oběh ve vlásečnicích

 

Indikace: myalgie, tj. bolestivé stavy svalů, např. při jejich natažení, zhmoždění či zatuhnutí (bolesti zad) lumbago (ústřel) – náhlá bodavá bolest v oblasti bederní páteře ischias – zánět sedacího nervu bolestivost kloubů při artrózách, akutních artritidách, degenerativních stavech, otocích kloubů či revmatu poúrazové stavy (zhmoždění, podvrtnutí, vykloubení, vymknutí) bolesti a záněty šlach z přetížení, tenisový loket, patní ostruha, zmrzlé rameno bolesti po zhojení pásového oparu bércové vředy, jizvy Sudeckův syndrom, Periathris humeroscapularis, morbus Bechtěrev

 Terapeutický ultrazvuk 1 min.  20,- Kč 
 Terapeutický ultrazvuk 20 min.  400,- Kč 
 Terapeutický ultrazvuk (balíček 5 sezení) 5 x 25 min.  1.800,- Kč 
 Terapeutický ultrazvuk (balíček 10 sezení) 10 x 30 min.  4.000,- Kč 

 

 

Nacházíte se zde: Metody fyzikální terapie Ultrasonoterapie